nedelja, 31. maj 2009

Pregled in napoved za valutni par EUR/USD:

EUR/USD je že v preteklem tednu bil zelo zanimiv in dobičkanosen, odvisno pač, če ste pravilno trejdali :)


Pri moji zadnji napovedi za ta par (sreda, 27. maj) se je pokazala za pravilno tudi prognoza o preboju glavne odporne linije na 1,4050, kar je ponudilo tudi priložnosti za LONG do naslednjega odpora na 1,4130 , ki ga je tečaj tudi dosegel in ste vsi tisti, ki ste trejdali ta posel lahko zaslužili cca. 80 pipov !!!
Ni slabo a ne :)

Ok, prihaja novi teden in gremo v nove zmage.
Stanje je trenutno takšnole:
Tečaj je v izrazitem pozitivnem trendu, ujet v kanalu in z tendenco nadaljevanja rasti.
Vendar z določenimi omejitvami in pogoji.
Pa si jih poglejmo bolj natančno.
.
Imamo dve (2) pomembni podpori. Prva podpora je 1,3733 in pomeni prelomnico za pozitivni trend. Če tečaj prebije to podporo, je velika verjetnost dolgoročnega obrata trenda in priložnosti shortanja. Druga pomembna podpora je na 1,4050 . Če se zgodi preboj te podpore, dobimo potencial za SHORT, za dobrih 200 pipov.
Kratkoročno tudi RSI in STOhastika kažeta na prenakupljenost in s tem na obrat trenda, zato je realen tudi takojšnji short trejd do nekje 1,4051. Pa vendar, po moje so to kratkoročni popravki tečaja. V naslednjih dnevih pričakujem predvsem nadaljno rast tečaja do najmanj 1,4290 (target-1) ali celo do 1,4390 (target-2).
Če boste razumno uporabljali S/L pozicije, lahko ob relativno sprejemljivem tveganju precej zaslužite.
-
Bolj natančne priporočila, SIGNALE, določitev vstopnih in iztopnih točk, zavarovanje poslov z S/L pozicijami in vse osvežitve, pa lahko prejmete ob naročilu na SIGNALE.