sreda, 20. maj 2009

GBP/USD, valutni par tedna :)


Kakor sem že spodaj omenil, je valutni par gbp/usd bil v tem tednu dobitna kombinacija. Že v moji prvi napovedi se je dalo prognozirati potencialno lepo priložnost v primeru preboja glavnega odpora (1.5315), ki je bil hkrati tudi najvišji dosežen tečaj tega valutnega para v preteklem tedu.
Glavni odpor je bil včeraj prebit in to na tako očiten in konkreten način, da je takoj postal aktualen nasledni odpor, tokrat na 1.5500. Ta odpor je imel potrditve že v preteklosti, kar se je izkazalo tudi sedaj, saj je tečaj potreboval kar nekaj poskusov za preboj, ki se je zgodil nato danes, ponovno očitno in konkretno.
Tečaj je nato divjal naprej in se hitro prebliževal zadnjemu odporu, poševni premici, ki se vleče že iz preteklosti, in se je že nekajkrat potrdil. Glede na položaj RSI indikatorja in stohastike, obstaja velika verjetnost za konsolidacijo tečaja in vsaj trenutni odboj od odpora na poševni premici. Vsekakor priporočam zaključek poslov, če že niste to prej storili. Tisti najpogumnejši so lahko pospravili kar zajeten kup dobička. Meni ga je uspelo skoraj 390 pipov :)))